Välkommen till Café Storslam

11 mars 2019 så tog vi över cafét på Bridgeklubben S:t Erik. Vårt motto var från början “ständig förbättring”. Vi hoppas att ni känner att vi har levt upp till detta så här långt. Vi tog över befintlig verksamhet och sortiment varpå vi långsamt och enligt plan har gjort förändringar. Detta har bl.a. lett till:

 • Ny bagare – Balders Bröd
  • Familjeföretag grundat 1927 och som idag drivs av tredje generationen. Allt bakas från grunden med råvaror av högsta kvalitet. Hantverk, Tradition & Kvalité är deras ledord.
 • Ny kaffe- & televerantör – Johan & Nyström
  • Sedan årsskiftet tar vi kaffe & te från Johan & Nyström. Kaffet håller nu en högre kvalitet och framför allt en korrekt malningsgrad som är anpassat till vårt bryggverk. De har hjälpt oss att ställa in espressomaskinen så att den är korrekt inställda för deras bönor. Numera gör vi allt te i egna påsar på löste från Johan & Nyström.
 • KRAV & Närproducerat – Gårdssällskapet
  • Vi har inlett ett samarbete med Gårdssällskapet (GS) som i vanliga fall levererar köttlådor till privatpersoner. Deras varor är närproducerade och KRAV-märkta. Det var GS som levererade den goda julskinkan till avslutningarna och som priser i klubbens skinktävlingar. Från GS köper vi idag främst deras flatrökta skinka som vi har i våra Toasts och ost- & skinkfrallor. Framöver hoppas vi kunna göra både mat och smörgåsar med deras gravade regnbåge och rökta röding.
 • Maträtter – Carolines Kök
  • Då vi inte får steka i köket så letade vi tidigt efter en partner som kunde leverera mat för uppvärmning. Cafémat som vi kallar det. Valet föll på Carolines Kök (CK) och det samarbetet har fungerat mycket väl sedan i våras. CK är en liten matfabrik som lagar mat som du gör hemma, fast fler portioner och i större kastruller. Deras ledord är Genuint hantverk, råvaror och kvalitet.
 • Övrigt
  • Numera producerar vi vår egen Skagenröra som har rikligt med MSC-märkta och handskalade räkor. Denna röra serveras som Toast Skagen eller till bakad potatis. Till den bakade potatisen kan man numera även välja tonfiskröra som även den görs i vårt kök. Thaisoppan som serveras som vegetarisk, med kyckling eller med räkor görs från grunden i vårt kök och den har kommit för att stanna. För tillagningen av denna står två från vår personal, Yonradee & Patcharin.

Har ni några frågor, funderingar eller önskemål kring caféet så är ni alltid välkomna att höra av er.

Vänliga hälsningar,
Johan & Fredrik Wahlberg

e-post: cafestorslam@gmail.com
Mob: 070-268 06 16