Nyhetsbrev 2019-09-02

Årsmöte Stockholms Bridgeförbund

När: Nu på söndag 8 september kl. 10.30-12.00 på S.t Erik.

Närvarar ni på mötet så får ni dessutom spela en silvertävling i barometerform kl 12.00 utan kostnad (24 brickor). Det är som vanligt två separata prislistor, en med hcp och en utan.

För den morgontrötte går det förstås bra att komma senast kl.12.00 och bara spela tävlingen till en kostnad på 90 kr med smartkort elller 100 kr kontant.

Kval till DM mixed

En nyhet för i år är att vi provar att införa kval, dock med möjlighet att köpa in sig i finalen.

På S:t Erik kan ni kvala vid följande tillfällen:

Måndagsbridgen 14/10
Onsdagsbridgen 23/10
Söndagsbarometern 10/11

Alla tävlingar börjar kl. 12.00

Startavgiften i DM finalen är 200 kr per par för de som kvalat och 800 kr per par för de som inte kvalat. Spelar man kval och har minst medel är det en garanti att man får spela DM-finalen. Finaldatum är lördagen den 23 november kl. 10.00 på S:t Erik. Vill ni anmäla er till direktfinalen görs det här

Information från Café Storslam

Café Storslam hälsar alla välkomna till hösten 2019. Vi har prövat lite olika maträtter och kommer framöver att erbjuda:

laxpudding med skirat smör

kycklingspett sweet chili med matvete

lasagne med riven permesan

västerbottenpaj med syrad rödlök

Samtliga rätter serveras med en liten grönsallad. Vi erbjuder även pannkakor med sylt och vispgrädde. Vispgrädde går nu alltid att få till varm choklad. Det går alltid även att beställa en räksallad.

Vi kommer nu även att börja smyga igång med grönsakssoppor. Initialt på tisdagar och torsdagar. I våra framtidsplaner så ligger det att utöka matutbudet, så håll utkik på våra nya fina menytavlor under hösten.

Vår wraps kommer att varieras med i första hand tonfiskröra, kyckling och kebab. Ytterligare en nyhet som vi räknar med att servera varje dag är matjesilltårta som garneras med ägg, rödlök och gräslök.

Vi kommer regelbundet att ha något hembakat. Vi har prövat tigerkaka, citronkaka och drömtårta. Vilken är din favorit? Berätta gärna för oss. Toscakakan kommer även den att komma tillbaka i omgångar. Chokladbollar, lilleman & stormästare, gör vi även själva på förstklassig kakao från Valrhona.

För er som har missat det så har vi numera en stor mjölkkyl på plats bredvid vattenkranarna. Detta för att mjölk till kaffe och te alltid ska hålla sig fräscht.

Tänk även på att alltid försöka beställa mat och smörgåsar till pausen. Det underlättar för vår personal.

Om ni har några frågor eller funderingar kring caféet så är ni alltid välkomna att prata med oss eller mejla på cafestorslam@gmail.com.

Hälsar,

Johan & Fredrik med personal

Prova på bridge

Vi fortsätter i september med succékonceptet att ta med en eller flera kompisar och låta dom prova på vår underbara hobby. Nu kommer det nya chanser den 11-12 september. Det finns ett fåtal platser kvar. Mer info och anmälan hittar ni här