Nyhetsbrev 2020-10-16

Extra nyhetsbrev nr 14 angående coronaviruset

Våra underbara medlemmar!

Vi fick ett mejl från Anders Björkman som citeras nedan.

Hej!
Vi alla utsätts för svåra prövningar under rådande virustider. Att allt är så tråkigt är kommentarer som man ofta möts av.
I dessa tider är det skönt, trevligt och väl coronasäkrat att finna att klubben kunnat öppna upp för spel live i begränsad omfattning. Sedan jag själv återupptog mitt bridgespel år 2013, efter 30-årig paus, har jag fått många nya vänner genom klubbens försorg och många trevliga minnen från bordet.

Det känns därför väldigt bra att kunna göra en liten extra insats för klubben under rådande omständigheter. Kommer därför att under innevarande månad sätta in 10 000:- på ert plusgirokonto, med förhoppningen om att pengarna kommer väl till pass.

En annan av våra medlemmar som också gör en insats för klubben är Åsa Trollborg som ser till att fylla på våra handspritflaskor utan att begära någon ersättning.

Lokalen

Vi har möblerat om i lokalen och plockat bort en hel del bord, se bild nedan. Vi har dessutom beställt och fått bridgekryss till alla bord i stora lokalen, totalt 48 bord. Bridgekryssen har Stockholms Bridgeförbund finansierat, stort tack för det!

Vi kommer tills vidare aldrig använda mer än 24 bord samtidigt för att det ska kännas luftigt och bra.

.

 

Juniorbridge på fredagar

Känner du någon junior som gillar kortspel men som ännu inte provat bridge? Varje fredag med start kl.16.00 har vi juniorbridge på S:t Erik under ledning av juniorlandslagsmannen Andreas Abragi. Ingen föranmälan och inga förkunskaper krävs, det är bara att komma till klubben!

Årsmöte den 1 november

Notera datumet i kalendern! OBS föranmälan om ni vill spela årsmötessilvret som börjar tidigast 13.30 denna dag. Mötesdeltagare spelar gratis!

Vi saknar en person som vill jobba i valberedningen. Mejla i så fall till info@sterik.se vid intresse.

Ps: Du har väl inte glömt att att betala din medlemsavgift? Representerar du S:t Erik kostar det 510 kr som betalas in till Sveriges Bridgeförbund 372-3482. Ange ditt medlemmsnummer.

Även om du inte spelar bridge på klubben just nu är väldigt tacksamma om du stöttar klubben i dessa bistra tider genom att betala in avgiften.

Klubben har en nätbutik!

Är du stolt över att spela på BK S:t Erik och vill stödja din klubb? Välkomna in och shoppa HÄR! Har ni synpunkter eller förslag på nya produkter mejla till natbutik@sterik.se

Nya Bridgeskolan informerar

Fredagsgodis

Varje fredag kl. 11-15 spelar vi 21 brickor i lagom tempo. Vi spelar med bridgekryss och med brickor som bara spelas en gång. Fredagsgodis är den enda aktiviteten i lokalen på fredagar.

Bridge TV

Varje fredag förmiddag lägger vi ut en länk till vår Bridge TV. För att titta på senaste avsnittet klicka HÄR

Bridgeträning med lektion

Torsdagar 12.00-15.00.

Kom och bridgeträna med Catharina och Krister. Vi har begränsat antal platser och varje bord spelar med egna brickor.

Nya Bridgeskolans Lathund

Nu har skolans nya Lathund kommit och kan beställas i skolans webshop. Lathunden beskriver Nya Bridgeskolans bridgesystem i sin helhet. Där hittar du också en del nyheter som inte finns med i våra kursböcker. Boken var recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och fick betyget en stark femma av fem möjliga!

Café Storslam

Caféet är öppet som vanligt men det är viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd, respekterar dukningen i caféet och inte minst förbeställer de mackor ni vill ha i pausen!

 

Anmälningslänk

Till alla tävlingar gäller föranmälan och HÄR är en länk till alla tävlingar.