Nyhetsbrev 2020-11-20

Extra nyhetsbrev nr 15/2020

Information från styrelsen

Igår torsdag publicerade vi följande info på forumet, Facebook och på hemsidan.

Utifrån de nya restriktionerna har styrelsen idag diskuterat hur detta skall påverka vår verksamhet. Beslutet blev att Ligan ställs in efter ikväll torsdag. BBO spelet fortsätter förstås och en inbjudan för BBO spel även under december kommer inom kort. Nu finns det en färdig inbjudan till BBO spel i december HÄR
När det gäller partävlingar så fortsätter dessa i begränsad omfattning. Endast spel på dagtid med max 24 par (föranmälan). Dessa äger rum på måndagar, onsdagar och söndagar kl. 12.00.

Idag tänkte vi, via detta mejl, informera er medlemmar om bakgrunden till detta beslut.

– Vi är ett slutet sällskap och är därmed inte tvingade att följa regler om allmänna sammankomster. Både BK Tre Sang i Helsingborg och Uppsalabridgen har tidigare fått bekräftat av respektive lokal Polismyndighet att de som slutet sällskap får vara fler än 50 spelare.

– Vår lokal kan ta emot 450 deltagare, serveringen oräknad. På en resturang får max 8 personer sitta vid varje bord, vi är fyra 🙂 Dessutom har vi bridgekryss vid alla bord vilket innebär att alla spelare får en egen luftmiljö.

– Vi, och de spelare som har spelat hos oss, anser att vi anordnar säkra tävlingar.

– Så vitt vi känner till har ingen smittspridning skett på vår klubb.

Vi har inte tagit detta beslut av ekonomiska skäl. Partävlingar med denna begränsning av antal deltagare täcker knappt våra rörliga kostnader. Ligan är mer lönsam och den stänger vi ner! Anledningen till att vi stänger ligan är att vi fått ett antal lag som redan nu dragit sig ur. Dessutom har vi börjat få ett större antal hängmatcher. Då spelare blir sjuka är det inte alltid lätt att hitta reserv med kort varsel.

Vi har förståelse för att detta beslut väcker känslor och vi har redan fått både positiva och negativa kommentarer. De negativa kommentarerna täcker hela spektrat; hur kan ni stänga ner ligan och varför stänger ni inte ner hela klubben?

Men är det så att våra medlemmar inte känner sig trygga att ta sig till och från klubben eller inte känner sig trygga att spela på klubben så kommer även dessa få partävlingar att stänga ner sig själv.

Fredagsgodis stänger ner för säsongen

Är ni intreserade att spela fredagsgodis på BBO, så är det möjligt att det blir av om det finns tillräckligt intresse. Hör av er till info@nyabridgeskolan

 

Klubben har en nätbutik! Julklappstips!

Detta är ett annat sätt att stödja din klubb! Välkomna in och shoppa HÄR! Har ni synpunkter eller förslag på nya produkter mejla till natbutik@sterik.se

Nya Bridgeskolans Lathund

Nu har skolans nya Lathund kommit och kan beställas i skolans webshop. Lathunden beskriver Nya Bridgeskolans budsystem i sin helhet. Där hittar du också en del nyheter som inte finns med i våra kursböcker. Boken var recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och fick betyget en stark femma av fem möjliga!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar.