Nyhetsbrev 2021-02-18

Nyhetsbrev nr 2/2021 från BK S:t Erik

Information från styrelsen

På styrelsemötet den 18 februari har vi återigen diskuterat hur vi ska hantera spel på klubben under den närmaste framtiden. När det gäller ligaspel är det idag svårt att säga när det kan vara aktuellt att återuppta spel igen. Vi ser dock redan positiva effekter i samhället av vaccinationerna vilket gör att det inte är helt omöjligt med ligaspel på klubben i vår. Ligaspelet på BBO fortsätter förstås. En ny omgång startar den 1 mars, anmälan görs på hemsidan senast den 26 februari.
När det gäller partävlingar sker ingen förändring. Vi fortsätter med dessa i mycket begränsad omfattning. Endast spel på dagtid med max 24 par efter föranmälan. Dessa äger rum på måndagar, onsdagar och söndagar kl. 12.00. Blir det lättnader i restriktioner kan vi öka antal deltagande par/öka antal dagar vi spelar, med kort varsel.

Information från Stockholms Bridgeförbund

DM lag på BBO

Det är beslutat att i år genomföra DM-lag kval och final på BBO. Det finns en klass för alla! Inbjudan och anmälan till respektive klass hittar ni nedan. OBS! OBS! Sista anmälningsdag är nu på söndag (21 februari) till alla klasser utom till öppna klassens final där sista dagen är den 26 februari.
Max ruter (en spelare får ha hjärternål). Spelas lördagen den 27 februari. OBS! Ruterlagen möter bara varandra.
Max spader (en spelare får vara stormästare). Spelas lördagen den 27 februari.
Öppen klass kval. Spelas lördagen den 27 februari.
Öppen klass direktfinal. Spelas helgen den 6-7 mars.

DM par alla klasser

Även alla DM partävlingar kommer att spelas på BBO. Information och anmälan om alla klasser hittar ni HÄR.

Klubbens nätbutik

Ett sätt att stödja klubben är att köpa från klubbens nätbutik. Ett urval av presentartiklarna ser ni nedan.

Länk till nätbutiken.

 

Nya Bridgeskolan

Nya Bridgeskolan arrangerar tävlingar på nätet två gånger i veckan på den nya plattformen Realbridge. Det är dels fredagsgodis som ni kan läsa mer om här. Dels D-serien som ni läser mer om här. Vidare har Bridgeskolan bridgeträning på måndagar samt kurser på onsdag och torsdagar. Allt sker på nätet. Läs mer HÄR.

Nyhet: Bridgeskolan arrangerar en minikurs i spelteknik som vänder sig till dig som gått Grundkurs B/Bättre Spel/Bättre Bud samt Spela. Skolan kommer att gå igenom grundläggande spelteknik och lösa kluriga försvarsproblem.

Kursen är på fem gånger varje onsdag 11.00 – 14.00 med start 24 februari. Varje pass inleds med en ZOOM-lektion och därefter sker övningsspel med dagens temagivar på Realbridge.

Nya Bridgeskolans Lathund

Nu har skolans nya Lathund kommit och kan beställas i skolans webshop. Lathunden beskriver Nya Bridgeskolans budsystem i sin helhet. Där hittar du också en del nyheter som inte finns med i våra kursböcker. Boken var recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och fick betyget en stark femma av fem möjliga!

 

Nya rutiner vid parkering i garaget vid klubben

Sedan årsskiftet har Corepark övertagit förvaltningen av garaget Roddaren. Det kommer förhoppningsvis framöver bli lättare för dig att betala den reducerade taxan. Corepark använder sig av Easyparks betalningsalternativ. Ladda ner appen “easypark”.

När du vill parkera den första gången, ska du hämta ett klistermärke hos tävlingsledaren. Då kommer du också få en speciell kod att skriva in i appen. Det kommer, precis som tidigare, att kosta 100 kr att parkera i 5 timmar.

De gamla kupongerna slutade att gälla den 31 januari. Om du fortfarande har kvar “gamla” kuponger kan du lämna in dem till TL, skriv ditt namn och mobilnummer på varje kupong eller skicka dom till: Caroline Tesch, John Ericssonsgatan 18, 112 22 Stockholm, så kommer vi swisha pengar till dig, så fort vi har fått betalt från den förra förvaltaren Apcoa.

OBS! Gör detta snarast och absolut senast 31 mars!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Från fredagen 19 februari går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 18 april.