Nyhetsbrev 2021-03-19

Nyhetsbrev nr 3/2021 från BK S:t Erik

Information från styrelsen

På styrelsemötet den 18 mars har vi återigen diskuterat hur vi ska hantera spel på klubben under den närmaste framtiden. När det gäller ligaspel är det idag omöjligt att säga när det kan vara aktuellt att återuppta spel igen. Ligaspelet på BBO fortsätter förstås. En ny omgång startar den 7 april, anmälan görs på hemsidan senast den 4 april.
När det gäller partävlingar sker ingen förändring. Vi fortsätter med dessa i mycket begränsad omfattning. Endast spel på dagtid med max 24 par efter föranmälan. Dessa äger rum på måndagar, onsdagar och söndagar kl. 12.00. Blir det lättnader i restriktioner kan vi öka antal deltagande par/öka antal dagar vi spelar, med kort varsel.

Information från Stockholms Bridgeförbund

DM-par alla klasser

Alla DM-partävlingar kommer att spelas på nätet. Information och anmälan om alla klasser hittar ni HÄR. Flertalet tävlingar kommer att genomföras på BBO.

Ett undantag som är beslutat är DM-par max ruternål som kommer att spelas på Realbridge och arrangeras av Bridgeskolan. Detta då tävlingen Fredagsgodis sedan en tid uppskattat spelas på den plattformen och målgruppen är densamma. Har ni inte prövat Realbridge finns ett tillfälle att göra det innan DM den 11 april mellan 17.00-17.45. Teknisk support finns hos Bridgeskolan på telefon 08-34 55 01.

Ta chansen att bli DM-mästare max ruternål. Tävlingen kommer att spelas i lagom tempo och det blir cirka 30 brickor med en paus i mitten.

Klubbens nätbutik

Ett sätt att stödja klubben är att köpa från klubbens nätbutik. Ett urval av presentartiklarna ser ni nedan.

Länk till nätbutiken.

 

Nya Bridgeskolan

Nya Bridgeskolan arrangerar spel på nätet två gånger i veckan på den nya plattformen Realbridge. Det är dels fredagsgodis som ni kan läsa mer om här. Dels D-serien som ni läser mer om här. Vidare har Bridgeskolan bridgeträning på måndagar samt kurser på onsdag och torsdagar. Allt sker på nätet. Läs mer HÄR.

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som tex 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans webshop

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och även denna bok fick betyget en stark femma av fem möjliga!

Fusk på BBO?

Tyvärr har vi fått in anmälningar på par för avvikande beteenden. Det handla till exempel om lite för många “lyckade” utspel. Det som kan vara bra att känna till är att en amerikan har utvecklat ett speciellt program för att identifiera misstänkta företelser på BBO. Aktuellt pars givar läses in i programmet, en automatisk analys visar om oegentligheter troligen har förekommit och om det finns anledning till fortsatt utredning för kommande avstängning.

 

Nya rutiner vid parkering i garaget vid klubben

Sedan årsskiftet har Corepark övertagit förvaltningen av garaget Roddaren. Det är förhoppningsvis nu lättare för dig att betala den reducerade taxan. Corepark använder sig av Easyparks betalningsalternativ. Ladda ner appen “easypark”.

När du vill parkera den första gången, ska du hämta ett klistermärke hos tävlingsledaren. Då kommer du också få en speciell kod att skriva in i appen. Det kommer, precis som tidigare, att kosta 100 kr att parkera i 5 timmar.

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Från fredagen 19 mars går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 23 maj.