Nyhetsbrev 2021-04-16

Nyhetsbrev nr 4/2021 från BK S:t Erik

Information från styrelsen

På styrelsemötet den 15 april har vi förstås diskuterat hur vi ska hantera spel på klubben under den närmaste framtiden. När det gäller ligaspel är det vår förhoppning att vi kan nystarta ligan i höst. Ligaspelet på BBO fortsätter förstås. En ny omgång startar i veckan som börjar med måndagen den 17 maj. Det blir sju veckors spel men i denna omgång begränsat till spel på måndagar och onsdagar. Vi kommer också ha lagspel på tisdagar för spelare med begränsat antal mästarpoäng (max ruternål) om det finns tillräckligt stort intresse. Anmälan görs via hemsidan.
När det gäller partävlingar sker ingen förändring. Vi fortsätter med dessa i begränsad omfattning. Endast spel på dagtid med max 24 par efter föranmälan. Spelet äger rum på måndagar, onsdagar och söndagar kl. 12.00. Blir det lättnader i restriktioner kan vi öka antal deltagande par/öka antal dagar vi spelar, med kort varsel. Så även om flertalet tävlingar fram till midsommar är övertecknade redan nu, så ge inte upp!

Det är just nu en kamp mellan mutationer och vaccin/våren. För tillfället leder mutationerna! Men det kommer att vända, frågan bara är hur lång tid det tar.

Information från Stockholms Bridgeförbund

DM-par alla klasser

Alla DM-partävlingar kommer att spelas på nätet. I helgen spelas DM par öppen klass och DM par max ruter. Återstår DM par mixed som spelas den 23 maj med anmälan senast 16 maj som görs HÄR.

Klubbens nätbutik

Ett sätt att stödja klubben är att köpa från klubbens nätbutik. Ett urval av presentartiklarna ser ni nedan.

Länk till nätbutiken.

 

Nya Bridgeskolan

Nya Bridgeskolan arrangerar spel på nätet två gånger i veckan på den nya plattformen Realbridge. Det är dels fredagsgodis som ni kan läsa mer om här. Dels D-serien som ni läser mer om här. Vidare har Bridgeskolan bridgeträning på måndagar samt kurser på onsdag och torsdagar. Allt sker på nätet. Läs mer HÄR.

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som till exempel 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans webshop HÄR.

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och även denna bok fick betyget en stark femma av fem möjliga!

Fusk på BBO!

Vi skrev i förra nyhetsbrevet om fusk på nätet. Sedan dess har vi fått den första avstängningen. Se nyhet från Sveriges Bridgeförbund HÄR. Just detta par har inte deltagit i våra tävlingar.

Vi upprepar vad vi skrev förra månaden. “Det som kan vara bra att känna till är att en amerikan har utvecklat ett speciellt program för att identifiera misstänkta företeelser på BBO. Aktuellt pars givar läses in i programmet, en automatisk analys visar om oegentligheter troligen har förekommit och om det finns anledning till fortsatt utredning för kommande avstängning.”

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Nu går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 20 juni.