Nyhetsbrev 2021-05-21

Nyhetsbrev nr 5/2021 från BK S:t Erik

Information från styrelsen

På styrelsemötet den 20 maj diskuterades hur vi ska hantera spel på klubben under den närmaste tiden. När det gäller ligaspel är det vår förhoppning att vi kan nystarta ligan i höst. Nuvarande omgång av ligaspelet på BBO pågår till månadsskiftet juni/juli. Hur vi gör därefter beslutas på nästa styrelsemöte som är den 10 juni.

Vi ser trots allt en ljusning. Vaccinationerna och våren börjar sakta men säkert vinna över mutationerna. Många av våra medlemmar har fått minst en spruta och våra partävlingar är nu alltid övertecknade. Vi har därför beslutat att öka antalet bord på våra partävlingar från 12 till 18 bord från veckan som börjar med måndagen den 31 maj.
När det gäller antalet partävlingar sker ingen förändring. Endast spel på dagtid och föranmälan krävs. Spelet äger rum på måndagar, onsdagar och söndagar kl. 12.00.

 

Klubbens nätbutik

Ett sätt att stödja klubben är att köpa från klubbens nätbutik. Ett urval av presentartiklarna ser ni nedan.

Länk till nätbutiken.

 

Nya Bridgeskolan

Nya Bridgeskolan arrangerar spel på nätet två gånger i veckan på den nya plattformen Realbridge. Det är dels fredagsgodis (sista tillfället 18 juni) som ni kan läsa mer om här. Dels D-serien (sista tillfället den 22 juni) som ni läser mer om här. Vidare har Bridgeskolan bridgeträning (sista tillfället 31 Maj) på måndagar.

Bridgeskolan hoppas och tror att hösten innebär att vi kan starta kursverksamheten igen. Läs om alla kuser HÄR.

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som till exempel 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans webshop HÄR.

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och även denna bok fick betyget en stark femma av fem möjliga!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Nu går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 18 juli.