Nyhetsbrev 2021-06-11

Nyhetsbrev nr 6/2021 från BK S:t Erik

Information från styrelsen – Återstart!

På styrelsemötet den 10 juni diskuterades hur vi ska hantera spel på klubben under den närmaste tiden. Under en pandemi går det förstås inte att garantera något alls om framtiden men vi har i alla fall en plan nu när det ser ut att ljusna till hösten.

Den preliminära planer ser ut så här:

Vi fortsätter med nuvarande spelschema till och med den 4 juli. Från den 5 juli arrangerar vi en ny BBO-liga måndag och torsdag, där torsdag är reserverad för max ruter. Vi spelar 7 omgångar med uppehåll för onlinefestivalen. Från den 7 juli arrangerar vi dessutom partävling på klubben onsdagskvällar med samma upplägg som dagtävlingarna.

Efter onlinefestivalen, som spelas mellan den 30 juli och den 8 augusti, kommer vi starta spel vid fler tillfällen, i första hand på fredagar men möjligen fler dagar. Måndag den 30 augusti till och med den 12 september blir två återstartsveckor där vi spelar partävling (barometrar med scratch/handicap) en eller två gånger per dag, Det blir kl.12.00 samtliga dagar och 18.30 måndag till torsdag. Vi kommer även att bjuda på något lätt att äta efter spelet. Dessa tävlingar är tänkta att fungera som speltillfälle för våra medlemmar som har donerat pengar till klubben och som tack i en utlottning kan vinna ett “proffs” men är inte begränsad till dessa par. Själva utlottningen kommer att göras under juli. Fungerar det inte att spela dessa två veckor så får man förstås försöka hitta ett speltillfälle senare.

Från och med måndagen den 13 september kör vi ordinarie spelschema med vanligt upplägg, det vill säga partävlingar istället för barometer måndag och onsdag och barometrar fredag till söndag, Vår förhoppning är att vi även då kan återstarta servicen med jourspelare. Vi startar också en förkortad ligasäsong, med 7 omgångar grundspel och 7 omgångar slutspel, som planeras att spela som vanligt dagtid tisdag och torsdag samt kvällstid måndag till torsdag. Vi planerar inte att sätta ut fler bord än det för tillfället finns uppställda så det kommer att bli begränsningar för antal deltagare. Vi planerar också att ta bort Bridgekryssen till denna nystart.

Det är inplanerat ett extra styrelsemöte den 15 juli där vi hoppas kunna ta ett definitivt beslut om hösten. Efter detta datum kommer vi förhoppningsvis kunna öppna upp för anmälan till ligan för hösten, Så för er som känner ert ansvar som lagkapten kanske ni redan nu skall börja lyssna runt med era lagkamrater om de vill spela livebridge i höst? För hjälp med lagbildning bistår som vanligt ligaansvarig dag Björn och ligaansvarig kväll Ola.

 

Klubbens nätbutik

Ett sätt att stödja klubben är att köpa från klubbens nätbutik. Ett urval av presentartiklarna ser ni nedan.

Länk till nätbutiken.

 

Nya Bridgeskolan informerar.

En temalektion ges på ZOOM 16 juni: Gör rätt i första stick! Läs mer HÄR

Höstens kurser startar den 20 september, läs mer på Bridgeskolans hemsida

Har du en kompis som vill prova på bridge? Efter sommaren kommer det finnas “Prova på” tillfällen under september. (datum kommer senare)

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som till exempel 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans webshop HÄR.

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och även denna bok fick betyget en stark femma av fem möjliga!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Nu går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 29 augusti.