Nyhetsbrev 2021-07-16

Nyhetsbrev nr 7/2021 från BK S:t Erik

 

Information från styrelsen – Nu kör vi igång!

På styrelsemötet den 15 juli diskuterades hur vi ska hantera spel på klubben under hösten.

Återstart

Efter onlinefestivalen, som spelas mellan den 30 juli och den 8 augusti, kommer vi starta spel vid fler tillfällen. Partävlingar på onsdagar kl 18.30 och fredagsbarometer kl.12.00. Måndagen den 30 augusti till och med söndagen den 12 september blir två återstartsveckor där vi spelar partävling (barometer med scratch/handicap) en eller två gånger per dag. Tävlingarna hålls kl.12.00 samtliga dagar samt kl. 18.30 måndag och onsdag. Vi kommer även att bjuda på något lätt att äta efter spelet. Dessa tävlingar är tänkta att fungera som speltillfälle för de medlemmar som har donerat pengar till klubben och vunnit ett “proffs”, men är inte begränsad till dessa par. Själva utlottningen är nu gjord och finns HÄR. Dessa spelare kommer separat att informeras om vad som gäller framöver. De drygt 30 “amatörer” som inte vann ett “proffs” i denna utlottning kommer vi att försöka fixa en duktig partner till inom några veckor. Vi återkommer!

Från och med måndagen den 13 september kör vi ordinarie spelschema med vanligt upplägg, det vill säga partävling (istället för barometer) måndag och onsdag samt barometer fredag till söndag, Vår förhoppning är att vi då även kan återstarta servicen med jourspelare.

Ligan

Klubben öppnar nu anmälan för höstens liga. Anmälan sker via mejl till kvällsligan och dagligan. Sista anmälningsdag är den 31 augusti. Vi kommer att spela 14 omgångar under hösten uppdelat på grund- och slutspel över 7 omgångar var. Grundspelet startar vecka 37 (13-16 september) och slutspelet spelas vecka 50 (13-16 december). Under hösten kommer vi tillfälligt att ha generösa reservbestämmelser där det enda som inte blir tillåtet är att spela reserv mot eget lag.

Vår förhoppning är att alla lag som anmäler sig också skall få spela. Anmäl ert lag så snart som möjligt! För hjälp med lagbildning bistår som vanligt ligaansvarig dag Björn och ligaansvarig kväll Ola.

Kontantfritt

Under pandemin har de tävlingar som genomförts varit kontanfria. Vi kommer att fortsätta med detta. Det vill säga betalning för spel kan endast ske via klubbens smartkort alternativt med frispelskupong.

Spela en partävling gratis!

Om du och/eller din partner ännu inte spelat någon av våra ordinarie partävlingar under 2021 spelar hela paret gratis en gång. Ja, lyckades du ragga upp fler partners som inte spelat under året så blir det förstås gratis fler gånger!
Erbjudandet gäller från den 9 augusti och året ut.

 

Nya Bridgeskolan informerar

Har du en kompis som vill prova på bridge? Efter sommaren kommer det finnas “Prova på” tillfällen. Det kostar ingenting och BK S:t Erik bjuder på fika. Följande datum finns att välja på.

Tisdag 7/9 14.00

Onsdag 8/9 10.00

Onsdag 8/9 18.00

Anmälan görs HÄR.

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som till exempel 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans webshop HÄR.

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i senaste nummret av Svensk Bridge och även denna bok fick betyget en stark femma av fem möjliga!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller till alla tävlingar och HÄR är en länk till alla tävlingar. Nu går det att boka deltagande i tävlingar fram till den 29 augusti.