Nyhetsbrev 2021-08-14

Nyhetsbrev nr 8/2021 från BK S:t Erik

 

Information från styrelsemöte den 12 augusti

 

Återstart

Efter onlinefestivalen har vi nu startat fler speltillfällen med även partävling på onsdagar kl. 18.30 och fredagsbarometer kl.12.00.

Måndagen den 30 augusti till och med söndagen den 12 september blir två återstartsveckor där vi spelar partävling (barometer med scratch/handicap) en eller två gånger per dag. Tävlingarna hålls kl.12.00 samtliga dagar samt kl.18.30 måndag och onsdag. Vi kommer även att bjuda på något lätt att äta efter spelet. Dessa tävlingar är tänkta att locka tillbaka spelare till livespel och som speltillfälle för de medlemmar som har donerat pengar till klubben och vunnit ett “proffs”, men är inte begränsad till dessa par. Alla drygt 100 “amatörer” ska nu ha fått information om vilket “proffs” som man har vunnit!

Från och med måndagen den 13 september kör vi ordinarie spelschema med vanligt upplägg, det vill säga partävling (istället för barometer) måndag och onsdag samt barometer fredag, lördag och söndag. Vår förhoppning är att vi då även kan återstarta servicen med jourspelare.

Vi har också beslutat att fortsätta med en BBO-serie som ett komplement i höst då flera medlemmar önskat detta. Anmälan gör ni HÄR.

Jourspelare

Vi behöver förstärkning med några fler jourspelare. Skriv ett mejl till johnny.ostberg@hotmail.com och berätta varför just du skulle passa som jourspelare. Berätta också vilka veckodagar som du kan spela. Vi söker personer som kan ställa upp minst en gång varannan vecka.

Ligan

Anmälan till höstens spel sker via mejl till kvällsligan och dagligan. Sista anmälningsdag är den 31 augusti. Vi kommer att spela 14 omgångar under v37-v50 uppdelat på grund- och slutspel över sju omgångar var. (Jultävlingar planeras v51.) Under hösten kommer vi tillfälligt att ha generösa reservbestämmelser där det enda som inte blir tillåtet är att spela reserv mot eget lag.

Vår förhoppning är att alla lag som anmäler sig också skall få spela. Anmäl ert lag så snart som möjligt! Hittills har vi cirka 65 % anmälda lag jämfört med våren 2020. För hjälp med lagbildning bistår som vanligt ligaansvarig dag Björn och ligaansvarig kväll Ola.

Kontantfritt

Under pandemin har de tävlingar som genomförts varit kontantfria. Vi kommer att fortsätta med detta. Det vill säga betalning för spel kan endast ske via klubbens smartkort alternativt med frispelskupong.

BK S:t Eriks årsmöte 2021

 

Boka in söndagen den den 31 oktober!

Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast den 15 september.

Spela en partävling gratis!

Om du och/eller din partner ännu inte spelat någon av våra ordinarie partävlingar under 2021 spelar hela paret gratis en gång. Ja, lyckades du ragga upp fler partners som inte spelat under året så blir det förstås gratis fler gånger!
Erbjudandet gäller året ut.

Stockholms Bridgeförbund informerar

Nu är anmälan öppen för säsongens serier! Läs mer om Damligan, Stockholmsserien och Allsvenskan division 4 HÄR.

Nya Bridgeskolan informerar

Har du en kompis som vill prova på bridge? Efter sommaren kommer det finnas “Prova på” tillfällen. Det kostar ingenting och BK S:t Erik bjuder på fika. Följande datum finns att välja på.

Tisdag 7/9 14.00

Onsdag 8/9 10.00

Onsdag 8/9 18.00

Anmälan görs HÄR.

Efterlängtad nyhet! Ny bok om Femkortshögfärg!

Boken tar upp skillnader mellan fyrkorts högfärgssystem och femkorts. Den har också med övriga öppningsbud samt en hel del matnyttigt när det gäller mothandsbudgivning och slambudgivning. Totalt innehåller boken elva kapitel med åtta övningsgivar i varje.

Dessutom innehåller boken ett appendix med några moderna konventioner som till exempel 2 ruter multi. Boken vänder sig i första hand till dig som börjat med tävlingsspel eller har god spelvana.

Boken beställer du enklast på skolans nätbutik HÄR.

Boken är recenserad av Tommy Gullberg i Svensk Bridge och betyget blev en stark femma av fem möjliga!

 

Anmälningslänk

Vill du spela partävling så är det föranmälan som gäller fram till den 12 september och HÄR är en länk till alla dessa tävlingar. Därefter krävs ingen föranmälan.